perjantai 16. helmikuuta 2018


                                                          Jos nappi kiristää......

Suuri voitto ja saavutus on, jos ihminen pääsee sinuksi itsensä kanssa. Luonnolliseen elämänkaareen kuuluu vanhentuminen ja siihen liittyvät muutokset.
Asiat, joita ei voi muuttaa, on paras unohtaa ja kulkea eteenpäin.

Jos kuitenkin edessä on tilanne, jossa ylimääräiset kilot ahdistaa, nappi on liian tiukalla ja vyön reijät vähenee, on hyvä miettiä onko mitään tehtävissä.

Kerron tässä hyvän ja toimivan painonhallinta tavan.

En suosittele painon pudotukseen paastoa, koska nopeasti pudotettu paino tulee nopeasti takaisin. Elimistö jää ikäänkuin "vaanimaan" niukan ajan päättymistä.
Kun ravintoa taas tulee normaalisti kerää elimistö nopeasti takaisin menetetyt "asemat".
Siksi en suosittele nopeaa laihdutusta, vaan elämäntapamuutoksen kautta saatavaa kestävää, tavoiteltua ja itselle sopivaa painoa.
En suosittele normaali ruokailun korvaamista diettiannoksilla, koska se ei ole useinkaan "suun mukaista".

Jotain täytyy kuitenkin korjata.

Osta digitaalivaaka, aseta tavoite ja tee päätös.

Kuusikymmentä grammaa päivässä ei tunnu kovin suurelta, eikä vaikealta saavuttaa,
mutta elimistö sopeutuu pieneen muutokseen suurta paremmin.

Kysymyksessä ei siis ole laihdutus, vaan elämäntapa muutos.

Kuusikymmentä grammaa päivässä on kilo kahdeksansataa grammaa kuukaudessa.
Painoa voi itseään armahtaen tarkkailla kolmen päivän väliin, ottaen huomioon kehon luonnollisen painonvaihtelun.

Miten paino putoaa?

Sokerin määrän tarkistus voi avata silmiä.

Kun laskin omaa sokerin käyttöä, niin huomasin aamu, päivä, iltapäivä ja ilta juomien (kahvin ja teen) kanssa lusikoin päivän mittaan neljätoista lusikallista sokeria.
Se oli desi päivässä ja kolme litraa kuukaudessa ja kolmekymmentäkuusi litraa vuodessa.

Vaaleat leivät, pullat ja viinerit kannattaa vaihtaa parempaan.
Hedelmiin ja marjoihin.
 Erityisesti elintarvikkeisiin ympätty Fruktoosisiirappi on aine, jota kannattaa karttaa. Se on kemiallisesti prosessoitua, keinotekoista ja elimistölle koukuttavan haitallista.

Mahdollisimman paljon kannattaa suosia puhtaista kotimaisista aineksista itsevalmistettua kotiruokaa.

Makkara on prosessoitua ja epäterveellistä syötävää. Makkaramassaan laitetaan eläimestä ne osat, joita ei kaupan lihatiskissä näe. Koneellisesti luista irroitetut kalvot ja lihan kaltaiset osat. Makkara sisältää keskimäärin 25% rasvaa, joten pakkauksen makkarapötköistä joka neljäs on pelkkää eläinrasvaa. Nitriitillä saadaan komea väri.
Jauhoja, vettä, sakeuttamisaineita, lisäaineita, vahventeita ja mausteita.
Siitä on makkarat tehty.

Aamu on hyvä aloittaa ravitsevalla puurolla. Päivällä kotiruoka-ateria. Annoksien määrää ei tarvitse pienentää.

Iltapala voi olla runsas, kunhan se on hedelmäpainotteinen ja rasvaton.

Se, että tuo kuudenkymmenen gramman pudotus toteutuu, edellyttää päivittäistä parin kilometrin kävelyä vastaavaa liikkumista, normaalin liikkumisen lisäksi.

Painon alentumista kannattaa seurata ja vaikkapa pitää päiväkirjaa terveellisemmästä arjesta ja iloita siitä, kun nappi menee kiristämättä kiinni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti